Utställning

"Säsongen" 2013

Då klev Sessan upp i vuxenklass och det gick mycket bättre än jag hade förväntat mig. Hon var i panel redan första helgen hon ställdes ut och har blivit Grand International Premier under 2013.

 

Nu är Sessan en ung dam i sina bästa år och får ta ett sabbatsår och växa på sig innan hon ställs nästa gång.Hoppas kunna ställa ut henne nästa vinter oclså eftersom hon har en grym päls på hösten och vintern.

 

Flisan blev ju kastrat i december 2011 så det var till att börja om igen. Det gick jätterbra men är lite synd att hon och Sessan går mot varandra men det är ju bara att gilla läget. Flisan blev också International Premier under året och tog dessutom sin första Best In Show. Så roligt!! Att dessutom Hamlet tog sin första BIS var ju fantastiskt kul :)

.

Hur går det, egentligen, till på en utställning?

 

Personlig reflektion utblandat med fakta, läs mer här (pdf )

 

Har sytt lite burskynken både till mina katter och vänners katter. Intresserad? Hör av dig.

 

Burskynken (galleri)

2012

Då klev Sessan upp i vuxenklass och det gick mycket bättre än jag hade förväntat mig. Hon var i panel redan första helgen hon ställdes ut och hon är ju en ung katt så nu får hon vila och växa upp sig till i sommar. Avslutade "säsongen" med draget cert dagen efte hon varit i panel, samma anledning till båda. Det svänger :)

Hoppas kunna ställa ut henne nästa vinter oclså eftersom hon har en grym päls på hösten och vintern.

Flisan blev ju kastrat i december 2011 så det var till att börja om igen. Det gick jätterbra men är lite synd att hon och Sessan går mot varandra men det är ju bara att gilla läget. Flisan blev också International Premier under året och tog dessutom sin första Best In Show. Så roligt!! Att dessutom Hamlet tog sin första BIS var ju fantastiskt kul :)

 

Bilder från 2012 kommer här

2013

Det var spännande att börja ställa ut Stella, Och hon har varit duktig både när vi rest och varit på utställningarna.Vi avslutade "säsongen" med att hon blev Champion och tog en BIV-V .Stella har skippat sitt silver i pälsen och är numera en f 09 24:a

 

Både Flisan och Sessan har blivit GIP!

Sessan har fått ta det lugnt sista halvåret och växer förhoppningsvis på sig till nästa vår, hon har fått njuta lite extra i år då hon fått vara hos brorsan Filur i Harrsjön, varit ute och mått gott när de andra varit på utställning.

 

Sundsvall och Borlänge med skogisspecial var rolig. Flisan blev Nom för bästa öron i specialen i Sundsvall och för bästa Silhuett i Borlänge. Hon är supercool i kropp o uppförande men fortsätter svära och efter 40 bedömningar där hon aldrig någonsin varit spänd eller gjort något dumt så nu har jag bestämt mig sluta vara nervös. Flisan är en snakkepadda o en raring.

 

Bilder från 2013 kommer här

Planer för 2013

23-24.3 Trondheim (Trönderkatten) Sessan och Stella

14-15.4 Umeå (Björkstakatten) Sessan

27-28.4 Östersund (Storsjökatten) Sessan och Stella

18-19.5 Örnsköldsvk (Örnsköldskatten) Flisan

29-30.6 Sundsvall (Sundsvalls kattklubb) NFO special lördag - Flisan, Stella och Sessa (även söndag)

3-4.8 Trondheim (KKMN) Flisan och Stella

28-29.9 Borlänge (Dalälvskatten)

Flisan och Stella

Utställningsresan

2009

Skulle bara få ett omdöme om Flisan. Hade ingen tanke på att fastna i den där knepiga världen... Men jag vill ju lära mig om jag ger mig in i något nytt. Så det blev pälsvård hos Liana (bada katt, fanns inte i min värld innan dess.) utställarkurs hos Johanna (där lärde jag känna de andra "rookisarna" Lena, Annichen, Märit o Svante och vi hade stor hjälp av varandra som färskingar)

Första bedömningen gjordes av en "häxa", fantastiskt kul med Kristiina Rautio som premiärdomare! Hon satte redan då Flisans ovana i ord "Swearing but behaving" Sedan rullade det på till IP första året.

 

Bilder från 2009 kommer här

 

 

2010

Fick lite blodad tand och sydde burskynken av bara farten. Skaffade stamnamn sommaren 2010 och spanade in snyggingen SC S*Krusmons Royal Claret (cool, vacker kille med ett otroligt fint temperament, superpäls och styrkor där Flisan har svagheter) Och i november blev Royal pappa till Flisans kull Världens snällaste katter, ovärderligt bra temperament.

 

Bilder från 2010

 

 

2011

Ett år med stor glädje och stor sorg. Kullen gjorde premiär i Östersud - BIS kull. Sedan hängde Diva med på flera utställningar med superomdömen. Det var ju min blivande avelshona, men det kom av sig när hon dog.

Utställningsmäsigt så gick det ju bra med flera BIS kull och BIS avelshona vilket kändes väldigt blandar. Nu i efterhand känns det roligt men just då hade jag svårt att vara glad, kände mig som en stor bluff...

Flisan blev Supreme Champion på Top Cat Club. Jätteroligt!

 

Bilder från 2011 kommer här