Diva

SE*Blomsterbergets Diva, blev bara 10 månader

Diva

Diva var blåsköldpadd-vit och otroligt vacker både på in- och utsidan. Jag hade hoppats att hon skulle bli min nästa avelshona. Nu blev det inte så. Hon fick somna in 8 september 2011 med diagnosen våt FIP. Då hennes bror Sotis drabbats av samma sak några månader innan så kändes det som jorden öppnade sig och allt rasade...

 

F I P (eller som jag säjer, en djävulssjukdom...)

OBS - en helt personlig reflektion.

Även om man försöker att göra allt rätt - jag hade bara en katt till förutom "mamma katt" när kullen kom (alltså inte många katter), städade ofta, höll lådor rena, decinficerade allt och alla som kom på besök (var alltså noggrann med hygienen) och verkligen försökte göra mitt bästa så kan man aldrig gardera sig. Är oturen framme så händer det.

Har pratat med 5-6 veterinärer, andra uppfödare, läst och sökt information och gått på föreläsningar och alla säjer samma sak. Det är ingen tröst eller bortförklaring men i alla fall jag skulle uppskatta mer forskning så man kan få reda på hur sjukdomen uppkommer och vad som styr vilka individer som drabbas.

Det som också slagit mig är att denna "hysch hysch" sjukdom är lite skambelagd bland kattfolk och man pratar inte om den. MEN när man väl gör det visar det sig att det inte är helt ovanligt. Det är fler än man tror som drabbas och det är lite skrämmande men skönt att veta att man inte är ensam om det.

Det är ingenting som säjer att det skulle hända igen vilket jag innerligt hoppas det inte gör.

Sotis

 

Divas bror som också drabbades av FIP när han inte ens var ett halvår.

Ett dråpslag inte minst för hans fantastiska nya familj. Något av det värsta jag varit med om. Man känner sig som en skurk och världens ondaste uppfödare även om huvudet vet att det inte var något jag kunnat göra eller se tecken på innan. Så jävligt...